Ανόρθωση Μαστών


ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γενική αναισθησία.

ΠΟΝΟΣ

Δεν υπάρχει πόνος παρά μόνο ένα αίσθημα καύσου το οποίο υποχωρεί λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Σπάνια χορηγούνται παυσίπονα μετά το πρώτο 24ωρο.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ο θηλασμός δεν επηρεάζεται.

ΤΟΜΕΣ

Σε μικρή πτώση είναι γύρω από τη θηλαία άλω (περιθηλαία).
Ανάποδο Τ (σχήμα άγκυρας).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μετά από 1,5 μήνα επιτρέπεται αεροβική γυμναστική (jogging). Συνιστάται η αποφυγή ανύψωσης βάρους και η υπερέκταση των χεριών τις πρώτες εβδομάδες ενώ επιτρέπεται ελεύθερα το περπάτημα. Οδήγηση μετά από μια εβδομάδα.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ασθενής επιστρέφει σπίτι.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

1. Αιμάτωμα. Εάν η συλλογή είναι μεγάλη μπορεί να χρειαστεί παροχέτευση στο χειρουργείο (0% στους ασθενείς μας).
2. Αναισθησία της θηλής, η οποία οφείλεται σε τραυματισμό του νεύρου που «νευρώνει» τη θηλή (0% στους ασθενείς μας).
3. Διάσπαση τραύματος (0% στους ασθενείς μας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χρειάζονται περίπου 3 – 6 μήνες για να φανεί το τελικό αποτέλεσμα. Οι ουλές είναι αρχικά κόκκινες και σκληρές και βελτιώνονται προοδευτικά έως και ένα χρόνο, αλλά δεν εξαφανίζονται.

Ανάλογα με τις επιθυμίες του ασθενούς το σχήμα των μαστών αλλάζει, διορθώνεται η πτώση των μαστών χωρίς να αλλάζει ο όγκος τους.
Αν η ασθενής θέλει να αυξήσει το μέγεθος των μαστών μπορεί να συνδυαστεί η παραπάνω επέμβαση με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης αν και συνήθως προτείνουμε να γίνεται σε δύο χρόνους (πρώτα η μαστοπηξία και μετά η αυξητική των μαστών).

Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικοί επίδεσμοι. Εφαρμόζονται αδιάβροχα επιθέματα κατά μήκος των τομών τα οποία αφαιρούνται σε μια εβδομάδα και η ασθενής φορά αμέσως μετά το χειρουργείο ένα αθλητικό σουτιέν.

Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ παροχετεύσεις. Τα ράμματα είναι όλα απορροφήσιμα.