Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου – Πλαστικός Χειρουργός

Ο

Δρ. Αλεξάνδρου αφού τελείωσε με υποτροφία την Ιατρική Σχολή Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του, το 1995, στην πλαστική χειρουργική στο Πανεπιστήμιο της Kagawa της Ιαπωνίας, μετά από υποτροφία που του χορηγήθηκε από το Ιαπωνικό Υπουργείο Παιδείας. Εκεί εξειδικεύτηκε σε Συγγενείς Δυσπλασίες (σχιστία χείλους/υπερώας – λυκόστομα, μικρωτία) και στην Επανορθωτική Μικροχειρουργική.

Η επιστημονική διαδρομή του Δρ Αλεξάνδρου συνεχίστηκε στις ΗΠΑ όταν το 1996 δέχτηκε πρόταση Fellowship Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής από τον καθηγητή κ. Joe McCarthy στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Εκεί, έλαβε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε τομείς όπως η διαχείριση των κρανιοπροσωπικών δυσπλασιών και ορθογναθικών χειρουργικών επεμβάσεων, με εκτεταμένη εφαρμογή στην αισθητική χειρουργική.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πλαστικός Χειρουργός Δρ Αλεξάνδρου εκπαιδεύτηκε στη Νέα Υόρκη, σε πολυάριθμα ιατρικά ιδρύματα με κύρος, μεταξύ των οποίων το Tisch Hospital, το Bellevue Hospital, και το Manhattan Eye Ear and Throat. Παράλληλα με την εκπαιδευση του στην κρανιοπροσωπική Χειρουργική εξειδικευτηκε σε τεχνικές αισθητικών επεμβάσεων, ρυτιδοπλαστικής (λίφτινγκ), ρινοπλαστικής, κοιλιοπλαστικής, λιποαναρρόφησης, αυξητική μαστών /μείωσης και ανάπλασης μαστού.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα του στο Κρανιοπροσωπικό κέντρο -το μοναδικό αναγνωρισμένο της Ελλάδας και ένα από τα 9 της Ευρώπης- του οποίου σήμερα είναι διευθυντής. Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της Κρανιοπροσωπικής αλλά και της Αισθητικής Χειρουργικής.